07 June 2021 Beste Droge Wax voor Mannen; van Kort tot Lang Haar

Table of contents

  Ben je op zoek naar de beste droge wax voor mannen? Kom er in deze vergelijking achter welke droge wax het beste past bij jouw kapsel.

  Voordat we naar de vergelijking gaan, laten we eerst even definiëren wat een droge wax nu precies is. Naast het feit dat dit soort wax droog is (I know, shocker), zijn er veel meer eigenschappen wat deze wax aantrekkelijk maakt. Vaak zijn droge waxen wat stugger en geven ze het haar een natuurlijk of matte finish, vaak doormiddel van klei. Een droge wax is dus ideaal voor de man die graag een wat natuurlijker kapsel wil.

  Geen wax is hetzelfde en niet elke wax is geschikt voor jouw kapsel, maar welke is dan het beste? Zet je schrap, wij hebben ze hier allemaal op een rijtje gezet.

  Beste Droge Wax voor Mannen; van Kort tot Lang Haar

  Man die droge wax gebruikt

  Kort haar

  Over het algemeen geldt: hoe korter het haar, hoe droger de wax. Voor een kort kapsel als bijvoorbeeld de crew cut of French crop mag je dan ook best een stuggere wax met matte finish gebruiken. Dit geeft het haar meer hold en textuur. Vermijd droge waxen met veel vet of olie. Deze waxen geven glans aan het haar en dat staat niet zo mooi op korter haar.

  -22%

  Pomade For Thin Hair

  Original price was: €22,95.Current price is: €17,95.

  Specially designed for men with thin hair, this versatile styling pomade is easy to restyle and gives you a medium hold with a put-together, satin finish. But perhaps more importantly, this product is full of health-promoting ingredients. Like castor oil, which nourishes your hair when styled.

  Halflang haar

  Is je haar bovenop halflang? Dan is een stugge wax niet wenselijk. Als je namelijk een stugge wax gebruikt op langer, dan gaat het haar tijdens het aanbrengen ontzettend veel trekken en valt het haar niet mooi in model. Onthoud, hoe korter het haar, hoe stugger de wax. Ga dus voor een zachtere klei in plaats van een knuppel harde pommade.

  -22%

  Clay For Thin Hair

  Original price was: €22,95.Current price is: €17,95.

  Specially developed for men with thin hair, this versatile matte clay gives you a long-lasting, firm hold with an easy-to-wear, matte finish. But perhaps more importantly, this product is full of health-promoting ingredients. Like kaolin clay, which boosts your hair follicles to give extra body to thinner hair.

  Lang haar

  Dit soort kapsels zijn lastig te stylen met wax. Droge wax in lang haar zorgt al snel voor klitten. Daarom moet ik eerlijk zeggen dat de meeste droge waxen te stug zijn voor dit type kapsel. Het gevolg is dat je klonten wax in je haar krijgt. Dat geeft onverzorgde look. Wat is dan wel een goede optie? Gebruik in plaats van een droge wax een haarolie. Haarolie geeft namelijk hetzelfde effect, maar is veel makkelijker aan te brengen op je haar.

  -22%

  Thickening Salt Spray

  Original price was: €22,95.Current price is: €17,95.

  Designed for those of us with thin hair, this alcohol-free sea salt spray brings texture and volume to any hairstyle. Thin hair can often appear flat and lifeless. That’s where sea salt spray comes in handy! Apply before blow-drying for maximum volume and texture. Combine with our matte clay or styling pomade to lock in your style.

  Conclusie

  Zoals je hebt kunnen lezen is het soort wax dat je kiest afhankelijk van de lengte van je haar. Voor korte kapsels gaat de voorkeur naar een stuggere wax. Is je haar wat langer bovenop dan is een zachte wax ideaal. Voor een kapsel met langer haar is de beste keus een matte crème. Wissel je snel van kapsel dan is het aan te raden om verschillende haarproducten in huis te hebben, zodat je haar altijd goed blijft zitten.

  Vincent Coté
  Vincent Coté

  Mr. Coté Specially designed for men with thin hair

  ~ Vincent Coté