10 June 2021 Top 8 Beste Matte Clays voor Elk Haartype 2021

Table of contents

  Matte clays zijn mateloos populair ;). Inmiddels zijn er zoveel soorten dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. In deze top 8 beste matte clays voor verschillende haartypes wordt de keuze om het juiste product aan te schaffen misschien net een stukje makkelijker.

  1.

  Mr. Coté Clay For Thin Hair

  Op zoek naar matte clay voor fijn, dun of dunner wordend haar? Dan is onze Clay For Thin Hair echt iets voor jou. De klei is zacht en smeerbaar, maar bevat een stevige hold wat je haar de hele dag in model houd. Het product wordt niet hard in het haar en is op basis van natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, kaolien klei en castorolie. De verpakking is gemaakt van glas en dus recyclebaar.
  2.

  Hanz De Fuko Claymation

  Wil je een semi-matte haarstijl dan is de Hanz De Fuko Claymation iets voor jou. Dit product bevat een mix van voedende natuurlijke waxen en extracten. De clay is bijna helemaal wateroplosbaar, dus makkelijk uitwasbaar met shampoo.
  3.

  Layrite Cement Clay

  Ben je fan van een messy look en heb je normaal tot dik haar? Dan is Layrite Cement Clay een goede keuze. Zoals de naam doet vermoeden geeft dit product een hoge hold, vooral als de clay op droog haar wordt aangebracht. Het product geeft matte finish. De clay is op waterbasis waardoor het niet gaat schilferen. Ook kun je het product makkelijk uitwassen.
  4.

  Blumaan Cavalier Clay

  Wil je een messy look bereiken, maar heb je dik, golvend haar? Dan kun je het beste kiezen voor Blumaan Cavalier Clay. Deze clay zorgt voor extreem veel structuur waardoor je haar de hele dag in model blijft zitten. Het product bevat organische oliën, die de haren voeden. De natuurlijke eiwitten in deze matte clay versterken het haar.
  5.

  By Villian Dynamite Clay

  Een ander product dat uitermate geschikt is voor dik golvend haar is By Vilain Dynamite Clay. Deze clay is ontwikkeld door de tweeling Rasmus en Emil bekend van hun YouTube kanaal Slikhaar TV. Dit product geeft een medium hold en matte finish.
  6.

  Uppercut Matt Clay

  Uppercut Matt Clay is een van de droogste matte clays in deze vergelijking. Het is een ideale clay voor kortere kapsels. De hold is zeer sterk, zodat je haar met gemak dag en nacht blijft zitten. Om het product volledig uit je haar te krijgen heb je altijd shampoo nodig.
  7.

  Lockhart's Matte Clay

  Heb je ‘s morgens genoeg tijd om je haar te stylen? Overweeg dan de Lockhart’s Matte Clay. Voor het beste resultaat is het namelijk nodig om je haar te föhnen. Deze clay deelt veel eigenschappen met pommade. Het product is namelijk op oliebasis. De hold van dit product is medium.
  8.

  Shevoo Ocean Clay

  De bekende YouTuber Dré Drexler heeft Shehvoo Ocean Clay ontwikkeld. Het product geeft het haar een sterke hold met veel volume en een natuurlijke finish. Met dit product kan je verschillende kapsels creëren. De aminozuren in deze matte clay versterken het haar.

  3 tips om het meeste uit je matte clay te halen

  Gebruik niet teveel

  De meeste mannen hebben de neiging te veel product aan te brengen tijdens het stylen van hun haar. Doe dit niet. Het idee dat meer product meer hold geeft is niet waar. Het doet exact het tegenovergestelde. Als je teveel matte clay gebruikt, raakt je haar verzadigd en zakt je kapsel sneller in. Breng daarom de clay in kleine hoeveelheden aan. Laagje voor laagje tot je genoeg product in je haar hebt.

  Verzorg je haar met haarolie

  Hoewel een matte clay beter voor je haar is dan bijvoorbeeld gel of pommade kan de stugheid er voor zorgen dat je haar wat droger aanvoelt. Om je haar sterk en gezond te houden adviseren wij een haarolie te gebruiken.

  Onze Thin Hair Repair Oil is ideaal voor mannen met dun haar. De olie is 100% natuurlijk en bevat marula olie wat de haargroei bevorderd.

  Probeer een pre-styler

  Geeft een matte clay je niet genoeg hold? Overweeg dan een pre-styler. Pre-stylers komen vaak in de vorm van een spray of lotion. Je brengt het product aan op handdoekdroog haar en föhnt het haar vervolgens in model. Wanneer je haar droog is breng je een matte clay aan. De pre-styler geeft je kapsel meer hold en volume zonder gewicht toe te voegen. Hierdoor blijft je kapsel langer in model.

  Vincent Coté
  Vincent Coté

  Mr. Coté Specially designed for men with thin hair

  ~ Vincent Coté