10 June 2021 Dun Haar Mannen: 5 Tips om Dun Haar Dikker te Laten Lijken

Table of contents

  Het is een mens eigen. Alles wat we niet hebben willen we. Zo ook met onze haardos. Sommige mensen hebben dik, golvend haar en andere dun, steil haar. Bekijk wat de mogelijkheden zijn met jouw haartype. Als je dun en stijl haar hebt, kun je met de juiste verzorging en speciale stylingsproducten de mooiste kapsels creëren.

  Dun Haar Mannen: 5 Tips om Dun Haar Dikker te Laten Lijken

  Product voor dun haar mannen

  1. Gebruik matte styling producten

  Heb je dun haar en wil je het dikker laten lijken? Kijk dan eens in je badkamerkastje en bekijk welk product je dagelijks gebruikt. Is het een gel of pommade? Of gebruik je een matte clay. Voor dun haar is een gel of pommade geen goede keuze. Eigenlijk geldt dit voor alle glanzende stylingproducten. Deze producten bevatten vet of filmvormende polymeren wat de haren tegen elkaar plakt. Hierdoor lijken de haren dunner. Weg volle bos. Een matte clay heeft dit effect niet.

  Een mooi voorbeeld van een matte clay is onze Clay For Thin Hair, op basis van natuurlijke bijenwas en kaolien klei. De clay geeft je haar een ware ‘boost’. Deze boost komt door de kaolien klei. Deze klei bevat veel silica. Dit mineraal zorgt voor dikker en voller haar.

  2. Voed en verzorg je haar goed

  Je haar goed verzorgen is natuurlijk een inkoppertje, maar wel een belangrijke. Dun mannen haar is breekbaarder dan dik haar. Daarom is het extra belangrijk dat je je dunne haar goed verzorgd. Als je je haren wast, verdwijnen de natuurlijke oliën van je haar met de shampoo. Oliën voeden het haar. Gebruik daarom na het wassen altijd een conditioner of haarolie. Deze producten voeden, herstellen en hydrateren je haar.

  Onze Thin Hair Repair Oil is speciaal gemaakt voor mannen met dun haar. De olie is 100% natuurlijk en bevat marula olie wat de haargroei bevorderd. Gebruik 3 tot 5 druppels van de olie op handdoekdroog haar en ervaar zachter en sterker haar binnen 1 week.

  3. Gebruik producten gemaakt voor dunner wordend haar

  Misschien denk je dat alle producten goed zijn om te gebruiken, maar het tegendeel is waar. Niet alle producten zijn geschikt voor dun haar. Gel bijvoorbeeld bevat alcohol. Alcohol droogt het haar uit, waardoor de haren breekbaar worden. Geschikte haarproducten voor dun haar zijn alcohol-, parabeen- en sliconevrij producten die zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten (zoals oliën, extracten en natuurlijke wassen) bevatten. Neem daarom goed de ingrediëntenlijst door voordat je een haarproduct koopt.

  4. Draag een kort kapsel

  Misschien heb je het tijdens de lockdown gemerkt ;). Hoe langer je haar, hoe meer nadruk er komt op de dunheid van je haar. Het ideale kapsel voor mannen met dun haar is kort opgeschoren aan zij- en achterkant en met wat meer lengte bovenop. Op deze manier krijgt je kapsel volume en ligt er geen nadruk op je dunne haar.

  Mocht je last hebben van inhammen dan is een French crop nog een optie. Bij dit kapsel wordt het haar naar voren gestyled en bedekt het de inhammen op een stijlvolle manier (geen overcomb dus).

  Voor meer inspiratie lees ons artikel: 3 Stijlvolle Kapsels voor Mannen met Dun Haar

  5. Was je haar niet te vaak

  Hoe vaak was jij je haar? Wist je dat dagelijks je haar wassen ervoor zorgt dat je haar sneller vet wordt? Je haar maakt van nature oliën aan die goed zijn voor de gezondheid van je haar. Als je dagelijks je haar wast wordt dit proces verstoord. Je haren gaan dan meer oliën aanmaken met als gevolg: een vette kop met haar.

  Het is ideaal als je 1 tot 2 keer per week je haren wast. Een goede middenweg is om de dag. Hou er rekening mee dat als daarvoor je haren dagelijks hebt gewassen, je haren in het begin snel vettig aanvoelen. Dit is normaal. Weersta de verleiding om je haar te gaan wassen. Geef je haar de tijd om zijn natuurlijke balans te vinden.

  Vincent Coté
  Vincent Coté

  Mr. Coté Specially designed for men with thin hair

  ~ Vincent Coté