07 June 2021 Gel, Wax, Klei… Wat zijn de Verschillende Haarproducten Mannen?

Table of contents

  Vroeg of laat zal elke man zich afvragen: ‘Welk haarproduct voor mannen werkt het beste voor mijn haar?’ Met zoveel verschillende soorten gel, wax, klei en pommade is het lastig iets te vinden wat echt bij jouw kapsel en haartype past. In dit artikel duiken we in de wereld van haarproducten voor mannen.

  Gel, Wax, Klei… Wat zijn de Verschillende Haarproducten Mannen?

  Haarproducten mannen

  Gel

  Gel is veruit het meest populaire haarproduct voor mannen. Zelfs de Egyptenaren gebruikten al een vorm van gel. Deze ouderwetse gel was op basis van vet en leek dus meer op een oliebasis pommade dan een gel. Moderne gel zoals we dat vandaag de dag kennen, kwam pas in 1960 op de markt. Het Amerikaanse bedrijf Dep bracht deze substantie aan de man.

  Gel bestaat uit een mix van water, alcohol en filmvormende polymeren. Het product is makkelijk aan te brengen en je kan het zonder moeite uit je haar wassen. Dankzij de filmvormende polymeren wordt het haar hard en blijft het goed in model. Jammer genoeg is het niet het meest voedende haarproduct voor mannen. Bij langdurig gebruik kan de alcohol in gel ervoor zorgen dat je haar uitdroogt. Als je dik haar hebt en een kort kapsel draagt kan een gel goed resultaat geven. Voor dun en/of lang haar zou ik het afraden.

  Wax

  De term wax is meer een verzamelnaam voor verschillende soorten haarproducten voor mannen. Putties, glues of shapers… Noem het maar op, je kan het zo gek niet bedenken of een marketingteam heeft er een product naar vernoemd. Waxen zijn vaak op basis van water of vet. De bedoeling van wax is dat je haar in model blijft zonder dat het hard wordt. De afwerking kan mat of glanzend zijn, dat hangt af van het merk. Omdat er zoveel verschillende soorten waxen zijn, is het geschikt voor bijna alle haartypes en kapsels, met als uitzondering heel lang haar.

  Klei

  Klei is de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit. Steeds meer mannen willen een matte/casual kapsel en klei is daar heel geschikt voor. Klei voelt vaak droog en wax-achtig aan. Het is dan ook geen verrassing dat haarklei ook daadwerkelijk klei bevat. Vaak wordt er een mix van kaolin en bentoniet klei gebruikt om het product droog en mat te maken. Klei is geschikt voor zowel dun als dik haar en werk ideaal op korte tot halflange kapsels.

  Op zoek naar een matte klei met hoge hold, voor dun/normaal haar? Shop nu onze Clay For Thin Hair!

  Pot haarklei

   

  Pommade

  Tot en met de 19e eeuw was pommade op basis van dierlijke vetten. Later werd dit ingeruild voor petrolatum (ook wel bekend als Vaseline). Rond de jaren 50 was pommade erg populair, mede dankzij rock & roll sterren Elvis Presley en Johnny Cash.

  Pommade wordt vaak gebruik voor executive contours, pompadours en andere klassieke kapsels. Vandaag de dag heb je keuze uit oliebasis en waterbasis pommades. Oliebasis pommades bieden veel hold en zijn aangenaam om mee te stylen. Het nadeel is wel dat ze niet zo makkelijk zijn uit te wassen. Als oplossing daarvoor zijn er waterbasis pommades bedacht. Deze zijn te vergelijken met gel, alleen dan wat dikker en steviger.

  Crème

  Crèmes zijn perfect voor mannen met lang haar. Lang haar is al snel pluizig of lastig in bedwang te houden. Met een beetje haarcrème tem je je lange lokken, terwijl je een mooie natuurlijke glans behoud. Let er wel op dat de crème niet al te mat is, anders ziet je haar er al snel ongezond uit.

  Paste

  De meeste pastes op de markt zijn een soort combinatie tussen klei en crème. Pastes voelen vaak wat luchtiger aan en geven redelijk wat hold zonder dat ze het haar zwaar maken. Een paste is een ideaal haarproduct voor mannen met wat dunner haar. Mannen met langer haar kunnen ook veel baat hebben bij een paste, mits die niet al te droog is.

  Op zoek naar een natuurlijke paste met medium hold, voor dun/normaal haar? Shop nu onze Paste For Thin Hair!

  Paste

  Pre-styling spray

  Gebruik je veel matte styling producten, maar geeft het je haar niet genoeg hold? Probeer dan eens een pre-styling spray. Op handdoekdroog haar breng je de spray aan en vervolgens föhn je het haar droog. Wanneer het haar droog is werk je het kapsel af met een wax, paste of klei. Dit geeft je kapsel een betere basis waardoor het langer in model blijft.

  Boost powder

  Boost powders zijn ‘the new kid on the block’ wat betreft haarproducten voor mannen. Deze poeders geven je haar meer textuur en hold zonder het zwaar te maken. Mannen met kortere kapsels zoals de French crop of crew cut hebben hier veel baat bij. Heb je wat langer haar? Dan kan je boost powders in combinatie met andere producten gebruiken om extra textuur of volume aan je kapsel te geven.

  Conclusie

  Zoals je ziet is de keuze in haarproducten voor mannen enorm. Welk product uiteindelijk bij je past, is afhankelijk van de lengte van je haar en de look die je wilt uitstralen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een keuze te maken. Heb je vragen of opmerkingen? Plaats een reactie!

  Vincent Coté
  Vincent Coté

  Mr. Coté Specially designed for men with thin hair

  ~ Vincent Coté