07 June 2021 Stijlvolle Kapsels Mannen Dun Haar 2021

Table of contents

  Een stijlvol kapsel voor mannen met dun haar. Is dat mogelijk?

  Het is de nachtmerrie van iedere man, dunner wordend haar. De feiten liegen er niet om, 20% van de blanke mannen wordt rond zijn 20ste kaal. Dit percentage loopt in de loop van de jaren steeds verder op. Ga niet zoeken naar een wondermiddel. Zoals iedereen weet: ‘wondermiddelen bestaan niet’. Toch is het mogelijk om je haar voller te laten lijken, ook al kamp je met inhammen of een terugtrekkende haargrens.

  Dus het antwoord op de bovenstaande vraag is: Ja, ook met dun haar kun je een stijlvolle kapsel creëren. Kies een van de onderstaande kapsels die bij je past.

  Stijlvolle Kapsels Mannen Dun Haar 2021

  1. Crew cut

  De crew cut is een ideaal kapsel voor mannen met dun haar. De zij- en achterkant zijn kort opgeschoren. Dit zorgt ervoor dat er minder nadruk komt te liggen op de inhammen of dunnere haarlijn. Het resultaat is een voller kapsel. Een ideaal stylingsproduct voor dit kapsel is een clay of paste. Deze haarproducten geven het haar meer textuur voor een voller resultaat.

  Vindt je het lastig goede haarproducten voor dun haar te vinden? Shop nu onze Clay For Thin Hair!

  Kapsels mannen dun haar crew cut

  2. Slick back

  Slick back, een zakelijk en geraffineerd kapsel. Heel geschikt als het haar rond de kruin dunner wordt. Bij dit kapsel is het haar op de bovenkant langer. Naarmate het dichterbij de oren komt, wordt het haar korter. De inhammen zijn wel zichtbaarder, maar de kruin wordt door het langere haar bedekt.

  Op zoek naar de beste wax voor mannen met dun haar? Lees hier ons artikel: Top 8 Beste Waxen voor Mannen met Dun Haar 2021.

  Kapsels mannen dun haar slick back

  3. French crop

  De French crop is een modern en trendy kapsel. De populariteit van dit kapsel is de afgelopen jaren aardig toegenomen. Bij de French crop duw je het haar eigenlijk van achter naar voren. Het is een ideaal kapsel als je inhammen wil bedekken. In tegenstelling tot de slick back wordt de kruin niet bedekt.

  Kapsels mannen dun haar French crop

  3 tips voor een goed kapsel voor mannen met dun haar

  1. Gebruik een matte wax

  Gels, pommades en andere glanzende waxen bevatten veel vet of filmvormende polymeren. Deze ingrediënten plakken als het ware de haren tegen elkaar. Hierdoor lijkt je dunne haar nog dunner! Matte waxen zoals clays doen dit niet.

  Een mooi voorbeeld van een matte clay is onze Clay For Thin Hair, op basis van natuurlijke bijenwas en kaolien klei. De clay geeft je haar een ware ‘boost’. Deze boost komt door de kaolien klei. Deze klei bevat veel silica. Dit mineraal zorgt voor dikker en voller haar.

  2. Vermijd schadelijke ingrediënten

  Veel haarproducten (zoals gels) bevatten schadelijke ingrediënten zoals alcohol of silicone. Dit soort ingrediënten kan op de lange termijn dun haar serieus beschadigen. Door alcohol droogt het haar uit. Dit maakt dun haar een stuk breekbaarder. Silicone vormt een laagje op de hoofdhuid wat de poriën op de hoofdhuid kan verstoppen en haargroei verminderen.

  Wist je dat goed gevoed haar de haargroei bevordert? Shop nu onze Thin Hair Repair Oil, 100% natuurlijk en vrij van silicone!

  3. Houd je kapsel kort

  Misschien heb je het tijdens de lockdown gemerkt ;). Hoe langer je haar, hoe meer nadruk er komt te liggen op de dunheid van je haar. Het ideale kapsel voor mannen met dun haar is kort opgeschoren aan zij- en achterkant en met wat meer lengte bovenop. Op deze manier krijgt je kapsel volume en ligt er geen nadruk op je dunne haar.

  Mocht je last hebben van inhammen dan is een French crop nog een optie. Bij dit kapsel wordt het haar naar voren gestyled en bedekt het de inhammen op een stijlvolle manier (geen overcomb dus).

  Conclusie

  Met deze kapsels en tips kun je gaan experimenteren. Wellicht zit jouw ideale kapsel voor mannen met dun haar erbij. Mocht dit niet zo zijn, de tondeuse is geduldig. Een kale kop met eventueel een stoere baard is ook heel mannelijk.

  Vincent Coté
  Vincent Coté

  Mr. Coté Specially designed for men with thin hair

  ~ Vincent Coté