07 June 2021 Verschil Tussen Wax en Gel

Table of contents

  In de schappen van de drogisterij kun je wax en gel vinden. Misschien heb je je wel eens afgevraagd: Wat is het verschil tussen wax en gel? En welke van de twee werkt het beste voor mij? Laten we eens kijken naar de verschillen!

  Het verschil tussen wax en gel

  Verschil tussen wax en gel

  Wax en gel zijn beide stylingproducten bedoeld om je haar goed in model te houden. Er zijn geen eisen waaraan een haarproduct moet voldoen om een wax of gel te mogen heten. Dit maakt het lastig de verschillen te definiëren. Zo bestaan er waxen op oliebasis, die zijn vaak wat vetter dan de waxen op waterbasis. Deze waxen zijn weer wat droger. Een gel is bijna altijd op basis van water en alcohol.

  Over het algemeen kan gesteld worden dat waxen iets vetter zijn dan gels. Je haar wordt daardoor niet hard. Ideaal als je bijvoorbeeld vaak met je handen door je haar gaat. Doordat een wax op oliebasis wat vetter is, kan het iets lastiger zijn om uit te wassen. Een wax op waterbasis kent dit probleem niet.

  Gels daarentegen bevatten veel filmvormende polymeren. Deze polymeren bedekken de haarfollikel waardoor je haar hard wordt. Ideaal als je wil dat je haar de hele dag in hetzelfde model blijft zitten. Het uitwassen van een gel uit het haar gaat net zo gemakkelijk als een wax op waterbasis.

  Wanneer gebruik je wax?

  Het je een kort of halflang kapsel, dan is een wax ideaal. Door de zachtere structuur zal je haar mooier vallen dan met een gel. Heb je dun of dunner wordend haar, kies dan een wax op waterbasis. Waxen op oliebasis zullen je haar dunner laten lijken vanwege de vettigheid. Zie hier ons artikel: Top 8 Beste Waxen voor Mannen met Dun Haar.

  Voordelen wax:

  • Haar valt mooier.
  • Resultaat is zacht en oogt natuurlijk.

  Nadelen wax:

  • Waxen op oliebasis zijn vettig en moeilijker uit te wassen.

  Op zoek naar een makkelijk uitwasbare wax met medium hold? Shop nu onze Paste For Thin Hair!

  Wanneer gebruik je gel?

  Gels zijn erg populair. Ondanks hun populariteit zou ik een gel alleen aanraden voor mensen met dik en stug haar. Het product glijdt makkelijk door je haren en de fixatie is enorm sterk wat ervoor zorgt dat zelfs het stugste haar goed in model blijft zitten. Gels zou ik afraden aan mannen met dun haar. Ze laten je haar dunner lijken.

  Voordelen gel:

  • Geeft maximale fixatie.
  • Makkelijk uitwasbaar.

  Nadelen gel:

  • Maakt het haar hard.
  • Bevat alcohol wat op lange termijn het haar droog kan maken.

  Conclusie

  Het verschil tussen wax en gel is lastig te definiëren omdat het verschilt per merk. Echter zijn waxen meestal iets vetter dan gels. Dit maakt een wax vooral geschikt voor kort tot halflang haar. Gels worden hard in je haar, maar geeft daardoor wel weer maximale fixatie wat ideaal is voor mannen met stug haar.

  Vincent Coté
  Vincent Coté

  Mr. Coté Specially designed for men with thin hair

  ~ Vincent Coté