Table of contents

  Wax voor dun haar

  Wat maakt een wax geschikt voor dun haar? Veel stylingproducten zoals gels, pommades of bepaalde waxen bevatten ingrediënten zoals alcohol of silicone die extra schadelijk kunnen zijn voor dun haar. Het resultaat? Droog, futloos en soms zelfs dunner haar!

  De producten van Mr. Coté zijn speciaal gemaakt voor mannen met dun haar. Al onze producten zijn vrij van schadelijke ingrediënten en uitgebreid getest op dun haar.

  DSC_0042
  Clay for thin hair €22,95

  Onze matte clay is speciaal gemaakt voor mannen met dun haar. Ons product is rijk aan natuurlijke, voedende ingrediënten, zoals kaolien klei. Kaolien klei geeft dun haar extra body en een natuurlijke look. De clay is gemakkelijk aan te brengen en door de stevige hold blijft je haar de hele dag in model zitten.

  DSC_0045
  Paste for thin hair €22,95

  Onze styling paste is speciaal gemaakt voor mannen met dun haar. Ons product is rijk aan natuurlijke, voedende ingrediënten, zoals castorolie. Castorolie voedt je haar tijdens het stylen. De paste is gemakkelijk aan te brengen en door de flexibele hold kan je je haar de hele dag door restylen.

  Let op voordat je een wax voor dun haar koopt

  Op zoek naar een wax voor dun haar? Kies het verkeerde product en je doet je haar meer schade dan goed. Lees onze 3 tips om een miskoop te voorkomen.

  Heb je dun of fijn haar?

  Dun en fijn haar zijn hetzelfde, toch? Veel mannen zien geen verschil tussen dun en fijn haar. Dus wat is het verschil en hoe weet je of je dun of fijn haar hebt?

  Je kan erachter komen door een plukje van je haar te pakken en het tussen je vingers te wrijven. Voel je je haar niet of nauwelijks? Dan heb je waarschijnlijk fijn haar. Voel je je haar wel? Dan heb je waarschijnlijk dun haar. Het is belangrijk te weten wat de verschillen zijn zodat je een wax kan kiezen die het beste bij jouw haartype past.

  Verdiep je in de ingrediënten

  Dun haar is kwetsbaarder dan andere soorten haar. Het is daarom essentieel dat jouw wax voor dun haar de juiste ingrediënten bevat. Oliën en plantenextracten zoals zonnebloemolie helpen met de verzorging van je haar.

  Zoals ik eerder al zei, vermijd schadelijke ingrediënten zoals alcohol en silicone (veel voorkomend in gels). Dit soort ingrediënten kunnen op lange termijn het haar uitdrogen waardoor het haar sneller breekt of uitvalt.

  Vermijd glanzende waxen

  Dun haar heeft van zichzelf niet veel body. Waxen met veel glans plakken de haren dichter bij elkaar waardoor er meer nadruk komt op de ‘dunheid’ van je haar. Vermijd dus gels en glanzende pommades ten alle tijden.

  Waxen als clays, pastes en crèmes geven exact het tegenovergestelde effect. Door het matte/natuurlijke effect wat deze waxen geven oogt het haar voller.

  Mr. Coté Specially designed for men with thin hair

  ~ Vincent Coté